Skip to main content
European School Education Platform
News item

Konferenca Online për Institucionet Fillestare të Mësuesve eTwinning po vjen në nëntor!

Bashkohuni në konferencën online më 30 nëntor për shënimet kryesore emocionuese dhe zbuloni ITE të vitit!
ITE Conference

Konferenca vjetore 2022, Pajisja e mësuesve të ardhshëm me praktika profesionale bashkëpunuese, gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme nëpërmjet eTwinning, do të zhvillohet nga 30 nëntori deri më 2 dhjetor. Dita e parë e të mërkurës më 30 nëntor do të transmetohet drejtpërdrejt dhe do të jetë e disponueshme për këdo që ta shikojë - nuk nevojitet regjistrim!

 

eTwinning for Future Teachers bashkon institucionet e Arsimit Fillestar të Mësuesve (ITE) nga vendet evropiane për të përfshirë eTwinning në aktivitetet e tyre të edukimit të mësuesve. Iniciativa përfshin 145 Institucione Fillestare të Arsimit të Mësimdhënësve, mbi 250 mësues edukatorë dhe më shumë se 2400 mësues studentë.

 

Shiko transmetimin e drejtpërdrejtë nga dita 1 më 30 nëntor 2022 nga faqja e internetit e Konferencës ITE!

 

Axhenda e ditës së parë përfshin:

 • Fjalimi i mirëseardhjes nga Komisioni Evropian,
 • Fjalimi kryesor rreth Strategjisë Evropiane për Universitetet dhe Bauhaus-it të Ri Evropian,
 • Ceremonia e ndarjes së çmimeve: prezantimi i ITE të vitit,
 • Panel diskutimi mbi Ndikimin e eTwinning bazuar në Zërat e Mësuesve të Studentë.

Një nga pikat kryesore të konferencës ITE është shpallja e institucionit të parë ITE të vitit.

 

Çmimi ITE identifikon, feston dhe promovon punën dhe aktivitetet që institucioni ka përfunduar në tre fusha kryesore: integrimin e kurrikulës, zbatimin e projektit dhe rezultatet e kërkimit.

 

Bashkohuni me ne dhe zbuloni se cili Institucion Fillestar i Mësuesve do ta marrë këtë nder për herë të parë në historinë e eTwinning.

 

Institutet në listën e ngushtë në 2022 janë:

 • Kolegji Universitar i Edukimit të Mësuesve në Styria (Pädagogische Hochschule Steiermark), Austri
 • Fakulteti i Edukimit të Mësimdhënësve, Universiteti i Zagrebit (Učiteljski fakultet, Sveučilište u Zagrebu), Kroaci
 • Universiteti i Finlandës Lindore, Shkolla e Shkencave Arsimore të Aplikuara dhe Shkolla e Arsimit të Mësuesve dhe Trajnimit Universitar të Mësuesve, Finlandë
 • INSPE Amiens, France
 • Shkolla Profesionale e Arsimit Shtutgart Ludwigsburg, Gjermani
 • Universiteti i Studimeve në Firence - Shkencat e Arsimit Fillor, Itali
 • Universiteti i Silesisë së Poshtme - Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu, Poloni
 • Universiteti i Žilina, Sllovaki
 • Universiteti i Castilla-La Mancha, Fakulteti i Edukimit i Albacete, Spanjë
 • Högskolan Väst, Suedi
 • Instituti i Lartë i Studimeve të Aplikuara në Shkenca Humane, Zaghouan, TuniziMersin University, Turkey.

Additional information

 • Education type:
  School Education
 • Target audience:
  Student Teacher
  Teacher Educator
 • Target audience ISCED:
  Other